Deputatul USR Cosette Chichirău consider că respingerea de către Senat a Ordonanței prin care Guvernul a dispus încetarea detașărilor din privat la stat dă liber aranjării posturilor pentru clientele politică, lucru pe care îl impută și primarului Mihai Chirica.

„Senatul a respins Ordonanța prin care Guvernul a dispus încetarea detașărilor din privat la stat. Chiar dacă urmează votul decisiv din Camera Deputaților, semnalul este cât se poate de clar. Baronii roșii, inclusiv Mihai Chirica, adevăratul candidat al PSD, au liber la aranjarea posturilor pentru clientela politică. Dacă Ordonanța va cădea și la Camera Deputaților, vor începe să ”organizeze” concursuri pe posturi pentru a-și planta definitiv oamenii în Primărie.

Imediat ce voi ajunge la Primăria Iașului vor face un audit al tuturor angajărilor din instituție. Cei care au ajuns în funcție pe ochi frumoși sau pe baza carnetului de partid vor pleca acasă. Voi organiza concursuri adevărate, transparente, prin care să-i atrag în sistemul public pe cei mai competenți oameni din sistemul privat. Mihai Chirica s-a înconjurat de indivizi obedienți.

Ca primar, mă voi înconjura de oameni competenți, cu spirit de inițiativă și cu simț civic“, spune Cosette Chichirău.