Cosette Chichirău, președintele USR Iași, se delimitează ferm de „orice atitudine misogină sau xenofobă a oricărei persoane din USR sau din afara partidului”.

Reacția vine ca urmare a articolului Cosette Chichirău nu s-a delimitat de vicepreşedintele USR exclus pentru homofobie, publicat, joi, 13 februarie 2020. Lui Cosette Chichirău i se ceruse o delimitare publică față de declarațiile lui Marian Curmei, proaspăt demis din funcția de vicepreședinte al filialei județene.

„Mă delimitez ferm de orice atitudine misogină sau xenofobă a oricărei persoane din USR sau din afara partidului. Am făcut-o deja pe grupul intern de membri al filialei USR Iași”, a spus astăzi Cosette Chichirău, adăugând totodată că „nu există niciun motiv pentru mine să dau declarații de delimitare, pentru că niciodată nu am promovat astfel de atitudini”.

„Marian Curmei era membru al Biroului Județean Iași și nu putea fi sancționat de noi, ci doar de Biroul Național. Potrivit statutului USR, membrii Birourilor Județene pot fi sancționați doar de către Biroul Național al partidului. Toate plângerile împotriva lui Marian Curmei erau, așadar, adresate Biroului Național”, a explicat Cosette Chichirău.

„Astfel de articole sunt promovate de aceleași persoane care au încercat, în zadar, să mă lipească pe mine de orice controversă din filială”, a conchis Cosette Chichirău.