Costel Corduneanu le cere din nou judecătorilor să îl lase în libertate. Liderul clanului interlop a formulat o nouă cerere de liberare condiționată, la Judecătoria Drobeta-Turnu Severin. Magistrații au stabilit ca primul termen al solicitării să aibă loc pe data de 10 iunie 2020.

 

La finele săptămânii trecute, magistrații de la Judecătoria Drobeta-Turnu Severin au respins solicitarea de preschimbare a primului termen al acțiunii. La începutul lunii mai 2020, magistrații din cadrul Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin au respins cererea de liberare condiționată formulată de liderul clanului Corduneanu. De asemenea, judecătorii au stabilit ca termen pentru reînnoirea cererii sau formularea propunerii de liberare condiționată după data de 5 august 2020.

Altfel, Tribunalul Mehedinți a admis contestația la executare făcută de liderul clanului Corduneanu. Astfel, aceștia au constatat că infracțiunile din două dosare sunt concurente și că liderul clanului Corduneanu a executat mare parte din pedeapsa de trei ani de detenție, pe care o primise la finele lunii ianuarie a acestui an.

Costel Corduneanu le ceruse magistraților să constate concursul de infracțiuni în cazul său și a solicitat ca instanța să verifice faptul că a executat deja mai bine de două treimi din pedeapsa de trei ani de închisoare. Aceasta a fost aplicată la începutului anului de către Curtea de Apel Cluj.

În plus, liderul clanului interlop a cerut liberarea condiționată, pentru a se putea întoarce acasă, la familie. Costel Corduneanu a fost trimis în judecată și arestat preventiv în două dosare paralele pentru comiterea unor infracțiuni concurente, fără însă ca Tribunalul Maramureș să dispună deducerea tuturor perioadelor de reținere și arestare preventivă efectuate.

Pe 30 ianuarie 2020, Curtea de Apel Cluj a decis condamnarea a trei inculpați în dosarul în care erau acuzați 27 de membri sau apropiați ai clanului Corduneanu. Printre cei trei condamnați s-a aflat și Costel Corduneanu. Acesta a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare.