Potrivit Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi, în luna martie gradul de ocupare al tuturor spitalelor ieşene a scăzut până la 85% față de fbruarie, iar în luna aprilie procentul a ajuns la 35%. În luna mai, au fost spitale în Iași care au fost închise sau ocupate doar în procent de 1 sau 2%.

 

În luna aprilie, la Spitalul CFR Paşcani, Spitalul Providenţa, PRO LIFE CLINICS SRL, Sanoptic SRL, MED LIFE şi SC RODERMA nu s-a desfăşurat nicio activitate medicală.

La Spitalul de Recuperare, la finalul lunii aprilie, erau internaţi doar 15 pacienţi.

În schimb, la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri gradul de ocupare a fost 100%. Acolo sunt internaţi prin intermediul instanţei de judecată bolnavi cu probleme psihice cronice şi cu probleme penale.

Gradul de ocupare a depins de Ordinului 553 emis de Ministerul Sănătăţii, prin care a fost stabilită o listă a spitalelor care să asigure asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv în faza I şi în faza II, precum şi o listă cu spitalele de suport.

Astfel, Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ a fost desemnat să se ocupe de pacienţii cu coronavirus în faza I, Spitalul de Pneumoftiziologie în faza a II-a, iar Spitalul de Neurochirurgie alături de Spitalul Căi Ferate au fost desemnate să fie spitale suport.

Spitalul pentru Copii „Sf. Maria“ a avut în luna martie un grad de ocupare de 71%, iar în luna aprilie a scăzut până la 23%. Spitalul „Sf. Spiridon“a avut o ocupare de 91%, iar în aprilie de doar 30%.

Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu“ avea în martie ocupate 75% din paturi, iar în aprilie, gradul era de doar 23%.

La Spitalul de Recuperare, gradul de ocupare în martie a fost de 85%, iar în luna aprilie gradul de ocupare a fost de doar 2%.

Spitalul Căi Ferate din Iaşi a avut în luna martie un grad de ocupare de 77%, iar în luna aprilie, odată cu intrarea în vigoare a ordinului, procentul a scăzut până la 1%.