75 de noi cazuri de COVID 19 în judeţul Iaşi, dintre care 37 în municipiul reşedinţă de judeţ. Un nou record nedorit, la începutul valului IV al pandemiei. Nici situaţia din secţiile ATI nu este liniştitoare.

Compartimentele destinate bolnavilor critic de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Neurochirurgie sunt ocupate în totalitate. Ieri, mai erau libere un pat ATI la Spitalul Municipal Paşcani şi cele două de la Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Spiridon. “Avem locuri libere în ATI pentru că se moare. Atunci se eliberează”, subliniază Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Ieri, în judeţ, au fost raportate patru decese în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID 19, dintre care două sunt din municipiul Iaşi. Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unităţile sanitare sunt puse la dispoziţie 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmaţi pozitiv cu COVID-19 (CF Paşcani – 22 paturi, CF Iaşi – 15 paturi, Spitalul Orăşenesc Hârlău – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infecţioase – 20 de paturi) şi 67 de paturi în zonele roşii destinate pacienţilor cu alte patologii şi confirmaţi pozitiv cu COVID-19. 

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentValvis Holding lansează Wet, primul Hard Seltzer fabricat în România după o rețetă proprie (P)
Articolul următorSondaj INSOMAR. Omul din umbra PSD – blat politic la cel mai înalt nivel. Cifrele care trădeaza pactul pentru putere