Un individ acuzat de comiterea unei crime oribile a fost pedepsit de către magistrații ieșeni. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus ieri condamnarea lui Petru Păduraru la nouă ani de închisoare, pentru omor.

Instanța dispune confiscarea specială a cuțitului folosit la săvârșirea infracţiunii, aflat în custodia Tribunalului Iaşi. Admite solicitarea persoanei vătămate și dispune ca aceasta să fie înștiințată cu privire la eliberarea în orice mod a inculpatului Păduraru Petru sau evadarea acestuia. Obligă inculpatul să despăgubească partea civilă C.M. cu suma de 5.000 de lei, cu titlu de daune materiale, și 20.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au menționat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. La finele lunii octombrie a anului trecut, procurorii ieșeni au dispus trimiterea în judecată a lui Petru Păduraru.

În fapt, s-a reținut că, în cursul nopţii de 24 spre 25 octombrie 2018, în timp ce se afla în curtea locuinţei din satul şi comuna Scobinţi, județul Iaşi, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, inculpatul Păduraru Petru (în vârstă de 33 de ani) i-a aplicat victimei I.M. (în vârstă de 48 de ani) câteva lovituri cu pumnul şi, după ce aceasta a căzut, a luat un cuţit de bucătărie de mari dimensiuni (lama cuţitului având 18 cm lungime), s-a aşezat lângă victimă şi a tăiat-o cu lama la nivelul gâtului, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform raportului medico-legal de necropsie întocmit de Institutul de Medicină Legală Iaşi, moartea victimei s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii consecutivă unor plăgi tăiate cervicale anterioare, cu secţiune de laringe şi pachete vasculo-nervoase carotidiene bilaterale.

Fiind audiat în cauză, inculpatul Păduraru Petru a recunoscut comiterea faptei reţinute în sarcina sa, a încheiat prim-procurorul ieșean.

 

Articolul precedentORIBIL: Bătută cu pumnii şi picioarele de propriul iubit, până a intrat în mormânt!
Articolul următorTaximetrist, jefuit după o cursă. Trei tineri, suspectaţi de comiterea faptei