Un ieșean a fost pedepsit de către magistrați, după ce a fost acuzat de comiterea unei fapte teribile.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Daniel R. 

Instanța îl condamnă pe inculpatul Daniel R., pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, la pedeapsa rezultantă de 11 ani de închisoare”, au precizat magistrații ieșeni. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul individului a început pe data de 25 octombrie 2018. Asta, după ce ieșeanul fusese reținut și, mai apoi, arestat preventiv, începând cu data de 4 octombrie 2018.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatuluiDaniel R., în vârstă de 45 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie (prezenta faptă fiind comisă în termenul de suspendare sub supraveghere al unei pedepse dedoi ani și șase luni de închisoare, aplicată pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă)”a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Potrivit acesteia, pe data de 23 septembrie 2018, pe fondul unui conflict spontan, în timp ce se aflau în locuința comună din localitatea Șipote, județul Iași, individul a sugrumat-o pe soția sa, M.R., cauzându-i insuficiență respiratorie acută, consecință a asfixiei mecanice, ceea ce a dus la decesul victimei.

Conform anchetatorilor, la audieri, individul ar fi recunoscut comiterea faptei, dar a invocat că nu îşi aminteşte cu exactitate momentul în care şi-a ucis soţia. Oamenii legii au adăugat că întreg scandalul a pornit după ce femeia i-ar fi spus individului că vrea să plece la muncă în străinătate.

Totodată, procurorii au mai spus că, la scurt timp de la producerea incidentului violent, individul şi-ar fi sunat fiica de 18 ani, care locuieşte în Iaşi, i-ar fi spus ce a făcut, apoi ar fi sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

La faţa locului a ajuns inclusiv un elicopter SMURD, însă, din păcate, eforturile medicilor de a o salva pe victimă au fost sortite eşecului. Aceştia au declarat decesul femeii. 

 

Articolul precedentA sărit la bătaie la oamenii legii: ce s-a întâmplat după!
Articolul următorBază hipică modernă, la ieșirea din Iași