Cristina Țopescu a fost găsită moartă în vila ei din Otopeni. S-a descoperit că fosta vedetă TV își găsise sfârșitul cu mai bine de două săptămâni în urmă. Trupul acesteiava fi incinerat, după cum a decis familia ei.

Cristina Țopescu suferea de depresie, în ultima perioadă, spun apropiații ei, motiv pentru care, de multe ori, se retrăgea departe de lume, cu gândurile sale, singură, în vila din Otopeni. Așa s-a întâmplat și în preajma sărbătorilor. Cristina nu a mai ieșit din casă, vecinii s-au alarmat pentru că nu o mai văzuseră, iar apelul la 112 al unuia dintre ei a adus vestea cutremurătoare: Cristina murise!

Rudele, prietenii, toți cei care au prețuit-o și iubit-o se pregăteau să-i aducă un ultim omagiu, pe drumul către locul de veci din Cimitirul Ghencea Militar, unde se află îngropat tatăl ei, Cristian Țopescu! Dar… Familia Cristinei a decis ca trupul neînsuflețit al fostei prezentatoare TV să fie incinerat!

Cristina ar fi vrut ca locul de veci să-i fie lângă cel care i-a deschis orizonturile în ale jurnalismului. Mai mult, fosta vedetă TV, care s-a stins la vârsta de 59 de ani, nu va avea parte nici de slujbă religioasă, pentru că astea sunt regulile.

”Nu se face slujbă de înmormântare pentru cei incinerați. Inclusiv pentru rațiunea că trupul, subiectul înmormântării, lipsește, fiind distrus prin cremațiune”, a fost răspunsul lui Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, Bănescu a explicat și cum se procedează la suicid, pentru că, în cazul morții Cristinei Țopescu, nu a fost exclusă această pistă, chiar dacă este greu de crezut. ”Cu atât mai puțin în cazul celor care se sinucid! Nu există derogări pentru slujbe religioase în cazul unor asemenea regretabile situații”, a explicat purtătorul de cuvânt al BOR.