Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) anunţă că stocul de sânge al unităţii este îngrijorător de scăzut și că se bazează doar pe donatorii zilnici.

„Avem mare nevoie de dumneavoastră, oameni cu inimi mari. Stocul de sânge al unităţii este insuficient“, au postat cei de la CRTS pe pagina lor de Facebook.

Reprezentanţii CRTS spun că, în prezent, resursele sanguine se bazează doar pe donatorii zilnici, pentru că nu mai există un stoc de care să dispună.

Numărul celor care donează sânge oscilează de la o zi la alta. Dacă vineri au reuşit să se urce pe scaunele de donare 41 de oameni, un număr considerat îmbucurător pentru perioada aceasta, dar tot insuficient, din moment ce necesarul ar fi de 80 de donatori pe zi, joi au fost aproape jumătate, adică în jur de 24 de donatori. Adică sub o treime din cât ar trebui.

Reprezentanții CRTS susțin că oamenii din comunele unde au apărut purtători ai virusului West Nile nu mai pot dona timp de 30 de zile pentru a nu risca să transmită boala mai departe.

De asemenea, de la apariţia virusului în judeţ, medicii de la Centru sunt mult mai atenţi la consultarea celor care trec pragul instituţiei cu scopul de a dona, asigurându-se că aceştia nu au înţepături de ţânţari sau alte semne care ar putea indica prezenţa unei boli.

Cei care vor să doneze sânge pot să o facă la sediul CRTS, de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 21, mai sus de Spitalul „Sfântul Spiridon“, de luni până vineri, între orele 7.00 şi 13.00. Regulile pentru donare sunt menţionate pe site-ul instituţiei.

Articolul precedentSesiune de informare privind relaţiile de muncă şi ajutorul de stat
Articolul următorȘcoală de vară la UMF Iași: toxicologie clinică în medicina militară