Compania de Transport Public (CTP) Iași a anunțat că se confruntă cu o criză de personal în ceea ce priveşte şoferii şi vatmanii.

„Se înregistrează în continuare un deficit major de personal de bord, adică 267 şoferi autobuz existenţi faţă de 321 normali (83,17%) şi 183 vatmani existenţi faţă de 218 normali (83,94%)“, se arată în raportul Consiliului de Administrație al companiei.

În semestrul I al acestui an, din cadrul CTP au plecat 49 de şoferi şi vatmani, iar 34 dintre aceştia au ales calea demisiei. Alţi 6 au fost concediaţi, iar restul au fost ori pensionări, ori au plecat la încheierea perioadei de probă.

În vară, numărul de salariaţi activi ajungea la 1.381 de persoane, cei mai mulţi fiind cei din personalul de bord (485 de şoferi şi vatmani), urmaţi de personalul care asigură mentenanţa mijloacelor de transport şi a infrastructurii (474).

În primul semestru al anului 2017, de la CTP plecaseră 29 de şoferi şi vatmani, iar până la sfârşitul anului trecut numărul acestora ajunsese la 36 de persoane.

Pentru ca o persoană să se angajeze la CTP, trebuie să aibă minimum 21 de ani şi să aibă permis categoria B, ulterior CTP suportând costurile pentru categoriile necesare la autobuze sau tramvaie.

Articolul precedentO companie IT slovacă vrea să se extindă la Iaşi
Articolul următorA scăzut numărul șomerilor în Iași