Președintele CJ Iași, Costel Alexe, a afirmat că finalizarea Autostrăzii Moldovei ar da un avânt economic făcă precedent regiunii. Invitat în emisiunea CU DRAG DESPRE ROMÂNIA, la Realitatea Plus, Alexe a estimat că în câțiva ani după terminarea  lucrării, PIB-ul Iași-ului ar putea să se dubleze.

“Noi nu putem vorbi azi despre o Românie dezvoltată, fără să vorbim de un Iași, o Timișoara sau un Cluj puternic. Iași a câștigat foarte mult în toate domeniile, iar azi visul nostru cel mai mare este infrastructura. Prea mult timp am visat să ajungă și la noi autostrada și mă bucur acum, că atât cu ajutorul guvernului, dar și cu banii din PNRR, acest vis este pe cale să se îndeplinească.

Autostrada Unirii, cum o numim noi, vom reușit să dăm o speranță și pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Pe de altă parte, eu am încredere că de îndată ce vom și legați, prin autostradă, de vestul Europei, PIB-ul nostru se va dubla, în circa 2 ani. În ceea ce privește industria, o vom putea astfel exporta, pentru că de asta vrem autostradă, ca produsele de aici să ajungă în vestul Europei, nu neapărat să ajung eu sau colegii mei mai repede în alte orașe. Din aceeași perspectivă am făcut eforturi și în ceea ce privește dezvoltarea aeroportului din Iași”, a afirmat președintele CJ Iași, Costel Alexe. 

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentPărintele Calistrat, prima declarație după ce a bătut două femei: “Isterice! Nu e mare lucru!”
Articolul următorPreotul Calistrat, făcut praf de teologul Mihai Neamțu: Cine lovește o femeie este un zbir, un satrap