Avocatul lui Dan Tesloianu s-a arătat de-a dreptul revoltat de acuzațiile care i se aduc clientului său. El a afirmat că medicul care refolosea stimulatoare cardiace de la pacienții decedați a fost un adevărat salvator de vieți.

 

Medicul cardiolog Dan Tesloianu a fost arestat preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, în dosarul stimulatoarelor cardiace reutilizate, provenite de la pacienți decedați.

În ancheta care îl vizează, medicului primar cardiolog, de la spitalul Sf. Spiridon, din Iaşi, i se aduc totodată acuzații de abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente. 

Avocatul lui Tesloianu a declarat că „existau persoane care nu-și permiteau dispozitivele” și că „nimeni nu vorbește de câte vieți a salvat acest doctor”.

De asemenea, el s-a plâns de timpul extrem de scurt pe care l-a avut la dispoziție pentru a formula apărarea.

„Am făcut contestație. Vom vedea ce se întâmplă. Am avut la dispoziție două ore să formulăm o apărare. Este dorința domnului doctor Tesloianu să nu facă declarații în acest moment”, a spus avocatul.

Totodată, avocatul a lăsat de înțeles faptul că îl vede pe medic ca pe un adevărat erou și că nu ar trebui blamat pentru fapta sa.

„Nimeni nu spune că s-au salvat și vieți. Are în spate o carieră de 21 de ani și a efectuat 4.000 de intervenții”, a mai adăugat avocatul doctorului, după pronunțarea arestării preventive. 

„Foarte multe persoane nu aveau cum să aibă acces la astfel de dispozitive. Potrivit tratatelor internaționale, ele se pot folosi dispozitive de la persoane decedate. Se poate pune și o altă întrebare. Este legal să mori dacă nu sunt fonduri pentru astfel de dispozitive?”, a mai spus Todeancă, în discursul său. 

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentDoctorii care luau stenturi de la cadavre au uimit occidentul. Ce scrie presa străină despre medicii măcelari
Articolul următorElena Udrea, interviu din închisoare – Dezvăluirile care răstoarnă tot sistemul mafiot: Perioada neagră a României nu s-a terminat!