Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, tâlhărie calificată şi conducerea unui vehicul fără permis.

Oamenii legii au identificat un tânăr de 24 de ani şi un bărbat de 38 de ani, din comuna Moţca, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat şi un bărbat de 36 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi conducerea unui vehicul fără permis.
Din cercetările efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, la data de 28 iulie, cele trei persoane ar fi indus în eroare un bărbat de 69 de ani, din comuna Moşna, şi ar fi pătruns în locuinţa acestuia, de unde ar fi sustras 25.000 de lei.
De asemenea, pentru a-şi asigura scăparea, bărbatul de 36 de ani l-ar fi împins pe cel de 69 de ani, iar, ulterior, ar fi condus un autoturism pe drumurile publice, fără a avea permis.
Prejudiciul a fost recuperat parţial, fiind restituit persoanei vătămate. Pe baza probatoriului administrat în cauză, ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
Cele trei persoane bănuite de comiterea faptelor vor fi prezentate, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni.