O vorbă spune că în orice criză există o oportunitate, iar scumpirea fără precedent a facturilor de energie este un astfel de exemplu. Mai mulți specialiști au întocmit un set de recomandări care ne arată că, de fapt, o parte semnificativă din consumul electrocasnicelor de bază este risipă.

 

MAȘINA DE SPĂLAT – PIERDUT ÎN PROGRAME

Chiar dacă unele programe ale mașinilor de spălat moderne n-au fost special elaborate cu acest scop, efectul este același; consumă inutil energie fără ca efectul să fie diferit, potrivit HullLive.

ECO versus COMPLET

 

De exemplu, spălatul eco reduce semnificativ consumul de energie față de unul complet, fără ca diferența să fie vizibilă

De asemenea, in cazul hainelor cu pete profunde, înmuiererea într-o soluție specială ne scutește de energia consumată pentru o spălare grea, poate chiar repetată.

Umple mașina la capacitatea recomandată de producător și alege o temperatură de spălare mai joasă: poți economisi până la 40% din energie, fără a pierde aproape nimic din calitatea spălării.

Setează o viteză de spălare mai mare, în cazul în care folosești și funcția de uscare. Astfel, cantitatea de apă rămasă în rude va fi mai mică, în condițiile în care la uscare se consumă mai multă energie decât la spălare.

ÎN FRIGIDER, ALINIEREA

 

Trecem la frigider. Și aici descoperim că, în mod frecvent, facem risipă fie pentru că nu ne interesează ordinea, fie pentru că suntem cumpărători compulsivi.

Ca regulă generală, rafturile ar trebui să fie ocupate cam 2 treimi, atât pe lățime și adâncime, cât și pe înălțime, pentru a permite circulația curenților de aer.

Această regulă ne ajută și să stabilim dacă nu cumva cumpărăm prea multe produse sau depozităm în frigider și produse care pot sta foarte bine afară, mai ales în sezonul rece.

Când plecăm de acasă mai mult timp este bine să setăm aparatul în mod “vacanță/holiday”, fiind evident că atunci când nu umblă nimeni în frigider, temperatura scăzută din interior se menține mai ușor.

Dacă îți faci un plan clar atunci când au nevoie de diverse lucruri din frigider, poți reduce timpul în care ușa este deschisă.

SECRETELE CUPTORULUI ELECTRIC

Asigurați-vă că produsele sunt decongelate complet înainte de a începe gătitul și astfel puteți sări peste faza de pregătit, ceea ce se traduce într-o economie de circa 20%.

La fel ca în cazul frigiderului, încercați să nu deschideți prea des și uneori inutil ușa cuptorului.

Articolul precedentAcest tip de cafea este cel mai periculos pentru sănătate și totuși foarte multă lume consumă
Articolul următorReuniune de urgență a Consiliului de Securitate ONU, cerută de Zelenski – Decizie majoră pentru Rusia în războiul din Ucraina