Păianjenii, acești vizitatori nepoftiți, se pot dovedi o adevărată pacoste pentru orice locuință. „Invadatorii” se cuibăresc cel mai adesea în colțurile caselor și alungarea lor poate deveni o adevărată corvoadă. Cu toate acestea, există tehnici anti-arahnide foarte eficiente, cu atât mai mult cu cât folosesc ingrediente pe care le avem în casă.

Majoritatea oamenilor sunt tentați să folosească substanțe chimice pentru a respinge sau elimina păianjenii, dar acestea sunt toxice și pentru sănătatea umană. Cu toate acestea, este posibil să îi ținem departe de casă, aplicând sfaturi și metode ecologice care nu au nimic de a face cu produsele convenționale de pe piață.

Ingredientele care pun păianjenii pe fugă și îi fac să nu mai vrea să se întoarcă

Paianjenii nu suportă mirosul de lămâie. Pentru a exploata acest insecticid natural și mai ales ieftin, puteți să amestecați 1 litru de apă cu o lingură de ulei esențial de lămâie. După ce obțineți repelentul parfumat, turnați-l într-o sticlă cu pulverizator și apoi pulverizati zonele în care cuibăresc „vizitatorii”.

Important este să ținem minte un lucru: evitați pereții vopsiți color deoarece aceștia se pot deteriora în contact cu acidul lămâii. Daca nu aveti ulei esential de lamaie, puteti folosi suc de lămâie. În acest caz, este bine să folosiți o cantitate mare pură din acest fruct citric, astfel încât sa poată mirosi puternic.

Pe lângă lămâie, păianjenii mai sunt puși pe fugă și de alte uleiuri esentiale precum levănțica, arborele de ceai și mentă. Toate acestea sunt alternative perfecte la insecticidele toxice, în plus, vor face ca întreaga locuință să miroasă plăcut.

Articolul precedentCare este grupa de sânge cu cel mai mare risc de infarct
Articolul următorCiolacu: „Vom vota cât mai repede proiectul privind pensiile speciale, după ce vine raportul Băncii Mondiale”