În perioada 08-11 noiembrie 2018, Asociația Club Sportiv Adventure 4X4 Iași organizează etapa de Campionat Național Cupa Adventure 4X4 Iași, competiție sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și al Comisiei Naționale de Offroad din România.

Competiția este structurată pe cinci clase de echipare a mașinilor și dificultate a traseelor, Hoby, Standard A, Standard B, Open și Extrem; constă în parcurgerea unor probe speciale (trial) amenajate și delimitate cu bandă/jaloane/porți și a unor trasee pe teren accidentat descrise pe suport clasic (road-book) și/sau electronic (de tip track GPS) de către vehicule de teren cu dotari minime de echipare și siguranță pentru fiecare clasă, echipajele fiind formate din pilot și copilot (navigator).

Concursul are ca scop promovarea tehnicilor de pilotaj 4×4, orientare GPS, deplasare pe teren accidentat, tehnici de salvare și auto-recuperare precum și promovarea turistică a zonei.

Programul competiției

Ziua 1, joi 8 noiembrie -orele: 14:00-22:30 – înscrierea concurenților, verificarea tehnică a vehiculelor;

Ziua 2, vineri 9 noiembrie – ora: 09:00 – start oficial și start stagiu de traseu TROPHY din parcul tehnic, (parcare Motel Bucium),

Ziua 3, sâmbătă 10 noiembrie – ora: 09:00 – start stagiu de traseu TROPHY, (parcare Motel Bucium) – ora: 14:00 – probă superspecială TRIAL, (sat Păun, com. Barnova).

Ziua 4, duminică 11 noiembrie – ora 10:00 – premierea concurenților; – ora 12:00 – plecarea concurenților.

Competiția nu se desfășoară pe drumurile publice, arealul de desfășurare fiind extravilanul municipiului Iași, comunele limitrofe, islazuri și păduri.

Articolul precedentCriză de sânge la Iași
Articolul următorPuși la plată, în urma unor scandaluri