Un dascăl în biserică va trebui să ofere explicaţii în faţa magistraţilor, după ce a fost acuzat de comiterea uneia dintre cele mai grave infracţiuni.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Eugen P., sub acuzaţia de omor calificat. Dosarul a ajuns la Tribunalul Iaşi, urmând ca instanţa să stabilească un prim termen de judecată al procesului.

În urmă cu câteva luni, oamenii legii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui incident extrem de grav. Anchetatorii au constatat că dascălul, în vârstă de 50 de ani, din localitatea Ciorteşti, şiar fi ucis propria soţie, bătândo şi, mai apoi, incendiind-o.

Pe data de 20 august 2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului E.P., din comuna Ciorteşti, judeţul Iaşi, cu privire la comiterea infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie. Din probatoriul administrat a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în seara zilei de 17 august 2018, după ce ar fi lovit victima, soţia sa, cu o bâtă, inculpatul ar fi stropit-o cu benzină, după care i-ar fi dat foc, iar, mai târziu, ar fi târât-o în casă, unde a lăsat-o până a doua zi, când ar fi exercitat alte acte de violenţă asupra ei, toate leziunile conducând în scurt timp la decesul victimei”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Ulterior, instanţa a admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile formulată de către anchetatori pe numele dascălului.

Deşi vecinii au povestit că dascălul bisericii din localitate era un om aşezat şi liniştit, gospodar şi cunoscut de întreaga suflare a satului,acesta a fost acuzat că şi-ar fi ucis soţia cu numai câteva zile înainte de nunta fiicei. 

Articolul precedentZeci de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale
Articolul următorDouă cazuri noi de West Nile