Un ieșean a ales să folosească spitalul pe post de hotel. După ce a fost dat afară din casă de soție. acesta și-a inventat o boală și s-a dus la spital.

„A spus medicilor că suferă de anumite afecțiuni. După ce medicii și-au terminat investigațiile și a reieșit că nu este bolnav, a fost înștiințat că trebuie să plece acasă. A urmat o discuție interminabilă în care încerca să ne convingă că este bolnav“, spune Ioan Bârliba, managerul Spitalului “Sf. Spiridon”.

Un alt bărbat a stat internat în Spitalul „Sf. Spiridon” patru luni. Chiar dacă a fost lăsat să stea doar pentru că nu avea adăpost, bărbatul făcea scandal dacă prânzul întârzia și intra frecvent în conflict cu alți pacienți.

„L-am ținut în spital timp de patru luni. Acesta nu mai prezenta probleme medicale, dar din cauză că nu avea un domiciliu, iar personalul medical s-a înduioșat de povestea lui, am decis să-l ajutăm. Acesta certa personalul medical dacă prânzul întârzia și intra adesea în conflict cu alți pacienți”, precizează Ioan Bârliba.