Un bărbat a fost pedepsit de către judecătorii ieșeni, după comiterea unui accident.

Judecătoria Iași a dispus condamnarea lui Gheorghe P. la un an și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă.

“Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul unei instituţii publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Vaslui având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilităţi publice, fie prestarea de servicii de asistenţă socială, instituţie ce va fi stabilită de către consilierul de probaţiune pe baza evaluării inculpatului”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De asemenea, aceștia au admis în parte acțiunea civilă și au obligat asiguratorul la plata unor despăgubiri către victimă.

“Admite în parte acţiunea formulată de către partea civilă A.G. şi obligă partea responsabilă civilmente Folksam Insurance Suedia, prin corespondentul din România SC Avus International SRL, la plata către partea civilă a sumei de 10.000 de lei, cu titlu de cheltuieli de îngrijire medicală, la plata sumei de 109.680 de lei, reprezentând câştigul nerealizat din muncă, calculat de la data de 31 mai 2015 (data încetării contractului individual de muncă) şi până la data pronunţării prezentei hotărâri, la plata sumei de 2.160 de lei lunar, cu titlu de prestaţie bănească periodică, precum și la plata sumei de 100.000 de euro, cu titlu de daune morale. Respinge, ca neîntemeiate, celelalte pretenţii formulate de către partea civilă”, au adăugat magistrații.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul individului a început pe data de 22 octombrie 2018.

Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de un an, acesta a comis un accident. Victima a fost preluată și transportată la Spitalul Clinic de Urgențe “Sfântul Spiridon”, din Iași, pentru primirea de îngrijiri medicale. De asemenea, din cauza leziunilor suferite, victima a fost internată și în Spitalul Clinic de Recuperare din Iași.

 

Articolul precedentATENŢIE! RAZIE de amploare a Rutierei, în Copou!
Articolul următorParchetul Militar Iaşi anchetează o intervenţie a jandarmilor la Vatra Dornei, după ce un bărbat a murit