Cele mai bune gospodine au fost de-acord să dezvăluie un secret ce ne-ar putea proteja sănătate, dacă îl punem în aplicare. Cojile de usturoi (Allium sativum) sunt daruri ale naturii mai puţin cunoscute, capabile să ne fortifice sănătatea şi să ne creeze o stare de bine.

Aceste „rămăşiţe” au beneficii uimitoare pentru sănătate, mai puţin cunoscute de majoritatea dintre noi.

Cojile de usturoi secretă Quercetina

Dacă cercetăm atent o mică bucată de coajă prin tubul microscopului, vedem de-a lungul nervurilor câteva rânduri de cristale alungite, în formă de ace. Sunt cristalele uneia dintre cele mai active flavonoide – quercitina.

Quercitina este un remediu antiinflamator, antihistaminic, folosit cu succes în tratarea afecţiunilor aparatului locomotor (dureri reumatice, artrită), aparatului respirator (astm, bronşită), pentru profilaxia bolilor cardiace, care scade riscul de tromboză, de infarct miocardic şi al accidentelor vascular-cerebrale.

Poţi face şi supă cu ele

Cojile de usturoi rămase pot fi folosite pentru prepararea unui supe, pentru a da gust pastelor sau la pregătirea un topping pentru salata ta preferată.

De asemenea, poţi face şi un ceai din acete coji. Peste 4 prize de coji de usturoi se toarnă 1 litru de apă fierbinte şi se lasă peste noapte. Se consumă câte 4 pahare pe zi din acest elixir al tinereţii. Ajută, astfel, la imunitate, rinichi, inimă, detoxifiere.

Cojile de usturoi se confruntă cu eliminarea toxinelor, sărurilor metalelor grele, compușilor radioactivi și radicalilor liberi din organism . Pectina din coajă ajută la scăderea colesterolului și la întărirea sistemului cardiovascular.

Articolul precedentPiața Unirii și Parcul de la Teatrul Național, pași concreți spre modernizare
Articolul următorDacă ai probleme cu dinții, nu mai amâna vizita la stomatolog. Sănătatea creierului este afectată de problemele dentare