Astăzi, 30 martie 2023, la Centrul Național de Pregătire și Perfecționare în Stingerea Incendiilor și Căutare-Salvare din Iași, 64 de tineri, noi angajați în cadrul ISU Iași au trăit un moment unic – DEPUNEREA JURĂMÂNTULUI MILITAR.

„Eu…. jur credință patriei mele, România.
Jur să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții.
Jur să respect constituția, legile țării și regulamentele militare.
Așa să-mi ajute Dumnezeu!” 

Tinerii au rostit într-un glas, plini de încredere, Jurământul militar. Astfel, ei și-au luat angajamentul că își vor sluji țara, își vor apăra semenii și vor respecta constituția, legile și regulamentele militare.                                                                                                                                                                             

Depunerea jurământului militar este actul de conștiință cu înalte semnificații patriotice și civice, prin care un tânăr dobândește pe deplin statutul de militar. Din acest moment, militarul se află în serviciul cetățeanului și al comunității și se obligă să cunoască temeinic și să aplice întocmai regulamentele militare, să fie model de corectitudine, să respecte întocmai drepturile și libertățile cetățenilor.   

,,Jurământul militar este un act unic, de tărie și bărbăție, reprezentând legătura definitivă dintre cetățean și stat, dintre cel care trăiește clipa prezentă și cei ce și-au jertfit viața, în veac, pentru libertate și independență, dintre tânărul, încă șovăitor, sosit în structurile profesioniste pentru situații de urgență și ai săi de acasă. Realizarea legământului de credință față de popor va rămâne un gest de referință pentru dumneavoastră, cei care ați ales onoranta carieră militară. Intrând în rândurile noastre, nu ați ales doar profesia, ci vă asumați misiunea de a pune împlinirea datoriei față de Țară mai presus de propria viață!” – a transmis noilor colegi, inspectorul șef, colonel Ionuț Grădinaru 

,,Indiferent că vorbim despre cutremure, incendii sau alte situații de urgență, Instituția Prefectului și eu personal, sunt alături de dumneavoastră, de militarii ISU Iași și familiile acestora. Aici, la Iași, sunt create  cele mai bune condiții de pregătire pentru salvarea vieții semenilor și a bunurilor materiale. Trebuie să le mulțumim familiilor dumneavoastră pentru că, au fost și sunt alături de dumneavoastră. …. Vă doresc o pregătire continuă pentru ca misiunile dificile să se poată încheia cu limitarea victimelor omenești, animale și a bunurilor semenilor” – a transmis noilor pompieri, Prefectul Județului Iași, Petru-Bogdan Cojocaru

Comanda unității le-a mulțumit familiilor și apropiaților, care i-au susținut în alegerea făcută, deloc ușoară din perspectiva provocărilor profesionale și i-a asigura că sunt pe mâini bune.

Cu ocazia depunerii Jurământului militar, comanda unității i-a felicitat pentru alegerea făcută și le-a urat mult succes în activitate!
Militarii au fost repartizați după cum urmează: la Detașamentul 1 de Pompieri Iași, 25 de subofițeri și 3 subofițeri; la Detașamentul 2 de Pompieri Iași, 6 soldați; la Secția de Pompieri Pașcani, 19 soldați; la Secția de Pompieri Târgu Frumos, 2 soldați, iar la inspectorat 1 ofițer și 8 subofițeri.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentUn tânăr din Iași și-a forțat norocul să conducă cu permisul reținut
Articolul următorMoment emoționant: un pompier și-a cerut iubita în căsătorie după depunerea jurământului militar!