Într-o întrebare adresată Ministrului Turismului, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită o sinteză a indicatorilor obținuți în sezonul estival 2018, dar și posibilitățile de reducere a decalajului dintre calitatea serviciilor de pe litoralul din Bulgaria în comparație cu cele ale României.

„Suntem siguri că până acum ați reuşit să analizați principalele vulnerabilități ale infrastructurii turistice din România și să propuneți soluții pentru atragerea unui număr mai mare de turiști din afara țării.

Dacă voucherele de vacanță au generat o creştere a numărului de turişti interni, vecinii bulgari au, numai pe litoralul lor, circa 4 milioane de străini anual. Asta în timp ce în România au venit abia 2,7 milioane de străini, în 2017, dintre care cei mai mulți pentru afaceri. Nu trebuie să fii ministru al turismului pentru a analiza evoluția din străinătate și pentru a determina lacunele din România.

Motivele pentru care agențiile internaționale de turism nu sunt interesate să promoveze țara noastră sunt evidente: infrastructură de transport precară, lipsa unei strategii clare privind crearea imaginii de țară, prețuri care, uneori, sunt mai mari chiar față de unele destinații de lux din Europa“, afirmă parlamentul ieșean.

În acest context, paralamentarul ieșean solicită Ministrului Turismului să prezinte instrumentele de promovare folosite în acest an pentru atragerea turiștilor străini, să detalieze măsurile implementate de când ocupă funcția de ministru.

De asemenea, Dumitru Oprea consideră că sunt importante acțiunile pe care urmează Ministerul să le deruleze pentru reducerea decalajului dintre performanțele litoralului din Bulgaria și cele ale litoralului din România.

Articolul precedentScuarul “Plopii fără soţ”, modernizat de municipalitate
Articolul următorI-a împrumutat fiului maşina şi s-a ales cu un dosar PENAL