Reprezentanții companiei Iulius au prezentat proiectul de extindere a Complexului Palas. În sală au fost prezenți locutorii de pe strada Sf. Lazăr, care au cerut clarificări legate de apariția clădirii de birouri.

Primarul Mihai Chirica a precizat că modernizarea Palas este necesară.

„Suntem parteneri cu investitorul de pe platforma Palas din 2005, în limitele unui contract. Cei mai viciați au fost cei de la blocurile K. Sunt cei mai îndreptățiți să aibă un punct de vedere. Sunt obligat să ascult toate punctele de vedere. Palas trebuie să se modernizeze, altfel dispare”, a declarat Mihai Chirica.

Complexul Palas va suferi unele modificări. Pe amplasamentul fostei benzinării Petrom de pe strada Sf. Lazăr va fi construită o clădire de birouri cu 22 de etaje. Mai mult, sediul E.ON de lângă esplanada Palatului Culturii va fi demolat. Nu în ultimul rând, zona de terase va fi înglobată într-o nouă clădire cu porticuri, după model occidental. Mai mulți ieșeni au luat cuvântul, cerând lămuriri dezvoltatorului cu privire la noua investiție.

Proiectul de extindere vizează o creștere a ansamblului cu 6.000 metri pătrați. Asta înseamnă că procentul de ocupare al întregului areal crește de la 44,3 % la 45,2 %.

Dezbaterile continuă pe data de 10 decembrie. De data asta se va discuta despre extinderea Palas în zona Sf. Andrei.