Universitatea „Al. I. Cuza“ Iaşi organizează o serie de întâlniri sub numele „Dezbateri (Inter)culturale“, programate să aibă loc în fiecare joi, de la ora 18.00 la 20.00, în sala D306.

La aceste întâlniri sunt invitaţi studenţi de la toate facultăţile instituţiei de învăţământ superior, atât români, cât şi străini, care doresc să capete experienţă în practica de argumentare în globalizare, organizatorii afirmând că diversitatea culturală în acest context este din ce în ce mai mare.

„Dezbaterile vin în ajutorul studenţilor, pentru ca aceştia să îşi dezvolte abilitatea de argumentare şi orizontul intercultural. Evenimentul este organizat şi moderat de Eugenia Zaiţev, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice“, susțin organizatorii.

În cadrul întâlnirilor, studenţii UAIC pot discuta despre cultura unei ţări, a unui oraş, despre comportamentul şi semnificaţia limbajului la nivel intercultural.

„Pentru studentul ieşean venit din alt colţ al României sau pentru studenţii altor ţări, aceste dezbateri constituie poarta deschisă pentru susţinerea propriului punct de vedere şi pentru cunoaşterea cât mai concretă din cultura românească şi cea internaţională. Totodată, aşteptăm de la studenţii străini informaţii din cultura din care provin, pentru o mai bună integrare socială în epoca multiculturală“, au mai precizat organizatorii.

Dezbaterile vor avea loc săptămânal, pe diferite teme cu aplicabilitate practică, ce sunt necesare vieţii de zi cu zi.

Articolul precedentAcuzat că a jefuit o tânără
Articolul următorO companie IT slovacă vrea să se extindă la Iaşi