Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, ieri, cu 21 de voturi „pentru”, angajarea unui avocat care să reprezinte interesele judeţului Suceava şi ale CJ Suceava în instanţă în cadrul litigiilor deschise ca urmare a rezilierii contractului pentru execuţia modernizării drumurilor judeţene pe axa strategică Suceava – Iaşi.

Secretarul general al judeţului, Petre Tănase, a prezentat pe scurt situaţia litigiilor aflate pe rolul instanţelor şi a arătat că volumul de muncă este mult prea mare pentru aparatul de jurişti al CJ Suceava, mai ales că doar cinci dintre ei merg la instanţă şi că au şi alte dosare de soluţionat. Motiv pentru care se impune angajarea unui avocat sau unei case de avocatură, el precizând că suma propusă, de 450.000 de lei, reprezintă o estimare ţinând cont de tarifele practicate, scrie CraiNou.

Consilierul judeţean PSD Cristian Macsim a arătat că este adevărat că sunt dosare complexe, dar că există oficiul juridic care se ocupă de ele.

„S-a ajuns în această situaţie pentru că toate acele acte au fost întocmite de consilierii juridici, de jurişti. Este foarte clar că ei cunosc cel mai bine ce s-a întâmplat de-a lungul acestui contract de la încheierea actelor iniţiale. Din cele 10 dosare, trei, care vizează suspendarea acelor acte administrative prin care s-au constatat anumite neregularităţi, au fost pierdute definitiv la Suceava şi la Timiş. Reprezentarea acolo cine a făcut-o? Consilierii juridici de la CJ Suceava care, inclusiv ei, şi-au dat avize de legalitate pe multe dintre documentele emise de Consiliul Judeţean pe parcursul derulării acestui proiect” a spus Macsim.

Sursa: Realitatea de Iasi