Cetăţenii din Bârnova au ajuns la capătul răbdării după ce lucrările de modernizare ale șoselei Iaşi – Bârnova se transformă într-o adevărată telenovelă.

Pe 21 august 2017, municipalitatea a semnat cu asocierea Viarom Construct SRL – Conest SA un contract de modernizare a şoselei Bârnova, iar pe 25 august 2017 a fost emis şi ordinul de începere a lucrărilor, acestea având ca termen de finalizare luna august a anului 2019. Primăria a dat vina pentru neînceperea lcurărilor pe furnizorii de utilităţi.

Ulterior, atât ApaVital SA, cât şi DelGaz Grid SA au anunţat municipalitatea că intenţionează să realizeze investiţii proprii pe şoseaua Bârnova şi au solicitat certificat de urbanism şi autorizaţie de construire în acest scop. Lucrurile, executate de Bloc Bac SRL din Bacău, au fost finalizate de-abia pe 8 noiembrie, oamenii fiind nevoiţi să aştepte trecerea iernii.

Pe 11 martie 2019, a fost demarată organizarea de şantier, iar trei zile mai târziu, s-a făcut predarea amplasamentului şi a reţelelor de utilităţi de către constructor.

În prezent, se lucrează încet și prost, oamenii din zonă acuzând că se foloseşte un pietriş de proastă calitate, fundaţie nerezistând la primele ploi. În plus, pe o distanță de 300-400 m, denivelările şi gropile fac circulația imposibilă.

Reprezentanții municipalităţii susțin că lucrărrle ar trebu ifinalizate până în martie 2020, modernizarea şoselei Iaşi – Bârnova costând 6.193.820 lei, inclusiv TVA.

Articolul precedentCercetat penal, din pricina unor… ace de pescuit!
Articolul următorȘOCANT: A vrut să îi scoată ochii cu furca, pe motiv că se uită la nevasta lui!