Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus amendarea penală a fraților Ciprian și Sergiu Marian Burlacu cu 6.000 de lei, pentru lovire sau alte violențe. Altfel, instanța a încetat procesul penal față de o a treia persoană.

Pe data de 31 martie 2018, în jurul orei 17:00, pe drumul public din satul Alexeni, cei doi frați au agresat un bărbat, producându-i leziuni traumatice, a căror gravitate a fost evaluată la un număr de 45-50 de zile de îngrijiri medicale.

În acea zi, George Rache, persoana care a scăpat de pedeapsă deoarece victim și-a retras plângerea, a mers la un magazin împreună cu câteva cunoștințe, pentru a cumpăra băuturi alcoolice și carne de grătar. La un moment dat, bărbatul a fost oprit de cei doi frați, care au ieșit din curtea fostei concubine a persoanei vătămate.

Oamenii legii au stabilit că, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, Ciprian Burlacu l-a lovit atunci cu furca în cap pe Dumitru P., care a căzut inconștient la pământ.

În timp ce victima era inconștientă, Ciprian Burlacu a înțepat-o cu furca, iar Sergiu Burlacu și Gheorghe Rache au lovit-o cu pumnii și picioarele de mai multe ori, după care, toți trei agresori au abandonat-o și au plecat de la locul comiterii faptei.

După incident, victma a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde medicii au constatat că acesta a suferit escoriații, plăgi înțepate, tumefacție, o fractură fără deplasare oase proprii nazale și o fractură în treimea medie a cubitusului drept. Oamenii legii au mai constatat că întreg conflictul a pornit de la o tânără care a fost iubita victimei.