O femeie și un bărbat s-au ales cu pedeapse din partea judecătorilor ieșeni, după ce au fost acuzați de încălcarea prevederilor Codului Vamal. 

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au decis condamnarea Corinei T. la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi vânzare a bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.
“Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Holboca sau în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi, pe o perioadă de 60 de zile”, au menționat judecătorii ieșeni.
În același dosar, instanța a dispus condamnarea lui Gabriel C. la un an și zece luni de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă, în formă continuată (trei acte materiale).
“Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Miroslava sau în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi, pe o perioadă de 60 de zile”, au precizat magistrații.
Sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor doi indivizi a început pe data de 23 noiembrie 2018.
Conform procurorilor, în urmă cu mai bine de un an, inculpații ar fi fost prinși de oamenii legii având asupra lor marfă de contrabandă.
Anchetatorii ieșeni au precizat că Gabriel C. a fost prins în repetate rânduri, respectiv pe 28 noiembrie 2016, 7 februarie 2018 și 2 august 2018, în vreme ce Corina T. a fost prinsă pe data de 2 august 2018.
Pe lângă pedepsele aplicate, judecătorii i-au obligat pe inculpați și la plata unor despăgubiri.
“Instanța admite în parte acţiunea exercitată de partea civilă Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi – Direcţia Regională Vamală Iaşi şi obligă inculpata să plătească părţii civile suma de 2.176 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat. Obligă pe inculpatul Gabriel C. să plătească părţii civile suma de 8.020 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat”, au spus judecătorii.
Articolul precedentUn consorțiu italian va primi aproape 7 milioane de lei, fără TVA, pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Naturală
Articolul următorObligată de magistrați să plătească statului daune de un milion de euro!