Doi minori au fost condamnaţi de magistraţi, după ce au fost acuzaţi de comiterea unei fapte foarte grave.

Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus pedepsirea celor doi adolescenţi.
“Instanţa îi aplică inculpatului minor L.D.C. măsura educativă a internarii într-un centru de detenţie pe o perioadă de cinci ani, pentru comiterea infracţiunii de tentativă la tâlharie urmată de moartea victimei. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului minor. Aplică inculpatului minor A.M.I. măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de cinci ani pentru comiterea infracţiunii de tentativă la tâlharie urmată de moartea victimei. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului minor. Ia act că persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în cauză”, au precizat judecătorii ieşeni. Sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul celor doi minori a început pe data de 9 august 2018. Asta, după ce anchetatorii au dispus reţinerea şi, mai apoi, arestarea preventivă de pe data de 18 mai 2018.

Cei doi adolescenţi din Iaşi, de 14 şi, respectiv, 15 ani, s-au ales cu cătuşe, după ce au fost acuzaţi că ar fi încercat să jefuiască o femeie, care, în cele din urmă, a decedat.

“Instanţa admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi şi, în consecinţă, ia faţă de inculpaţii minori L.C.D. şi A.M.I., cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie urmată de moartea victimei, măsura arestării preventive”, au precizat atunci magistraţii ieşeni.

Anchetatorii au menţionat că, pe data de 28 martie 2018, cei doi minori ar fi consumat în exces băuturi alcoolice, după care ar fi decis să îi facă o vizita unei femei de 84 de ani, din localitatea ieşeană Dobrovăţ.

Procurorii au stabilit că, în seara respectivă, cei doi ar fi intrat în casa femeii şi, după ce au găsit victima, i-ar fi cerut banii din pensie. Femeia a spus că nu are vreun ban, dar cei doi ar fi început să îi care pumni, pentru a o determina să le spună unde are ascunsă pensia, potrivit anchetatorilor.

Conform oamenilor legii, cei doi au răscolit casa pensionarei, după care, negăsind vreun ban, au plecat, lăsând-o pe femeie într-o baltă de sânge. A doua zi, un vecin a găsit victima şi a anunţat Poliţia şi Ambulanţa. Victima a fost transportată la spital, ulterior aceasta decedând.

Mai apoi, cei doi suspecţi au fost identificaţi, fiind expertizaţi în privinţa discernământului.
Medicii au constatat că, deşi aveau doar 14 şi 15 ani, cei doi aveau discernământ în momentul comiterii faptei, astfel că ei au fost propuşi ulterior pentru arestare preventivă.

 

Articolul precedentRAZIE: Zeci de şoferi, lăsaţi fără permise!
Articolul următorReţea de trafic de droguri, destructurată la Iaşi