Doi bărbați s-au ales cu pedepse din partea magistraților ieșeni, după ce au fost acuzați că ar fi umblat cu substanțe interzise. 

Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Ionel D. la pedeapsa rezultantă de doi ani și zece luni de închisoare, pentru săvârşirea în condiţii de concurs real de trafic de droguri de risc, în formă continuată (cinci acte materiale), efectuarea de operațiuni, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată (șapte acte materiale), precum și conducerea unui vehicul fără permis.

În același dosar, instanța a dispus condamnarea lui Răzvan D. la pedeapsa rezultantă de doi ani și două luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată (patru acte materiale), efectuarea de operațiuni, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată (20 de acte materiale), precum și deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu, în formă continuată (240 de acte materiale).

Instanța îl obligă pe inculpat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local al oraşului Târgu Frumos sau în cadrul Primăriei oraşului Târgu Frumos (a serviciilor sau unităţilor coordonate de acestea), pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare”, au precizat ieri magistrații ieșeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. 

Procesul celor doi a început pe data de 8 ianuarie 2019. Asta, după ce, pe data de 20 iulie 2018, anchetatorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au operat reținerea lui Ionel D. în cauză.

Potrivit procurorilor ieșeni, în urmă cu aproximativ un an, Ionel D. a fost prins având un dispozitiv metalic de mărunţit în care s-a pus în evidenţă Tetrahidrocannabinol, un cântar electronic, recipiente,precum și diferite cantități de pulbere care conţine 5F-MDMB-Pinaca, canabinoid sintetic, substanţe cu efecte psihoactive.

Inculpatul Ionel D. a obținut suma de 25.000 de lei, din comercializarea cantității de circa 1.000 de grame de substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive, precum și suma de 25.550 de lei, provenind din comercializarea cantității de 511 grame de canabis (la prețul de 50 de lei / gram)”, au menționat procurorii ieșeni.

Conform acestora, un investigator sub acoperire ar fi achiziționat de la Ionel D.cu suma de 150 de lei, bani provenind din fondurile speciale ale Ministerului de Interne, substae având efecte psihoactive. 

 

Articolul precedentȘedința de Consiliu Județean, de la Ruginoasa, boicotată de opoziție
Articolul următorRestricţii de trafic pe șoseaua Păcurari, pentru montarea lămpilor solare