Vestitul „Dorel”, stereoptipul muncitorului care face numai gafe, a lovit de data în județul Iași. Mai exact, pe drumul dintre localitățile Iepureni și Larga Jijia, în mijlocul câmpului, unde a răsărit o trecere de pietoni.

Iar, cum simpla marcare a trecerii pe asfalt nu era de ajuns, Dorel a montat și indicatoare în jurul acesteia, pentru a fi observată de șoferi la timp. Indicatoarele sunt reflectorizante,  pentru ca trecerea să fie și pe timp de noapte, în caz că sunt mulți pietoni care traversează DJ282a.

Cei care cunosc situația din zonă spun că aceasta este o risipă de bani publici și că poate fi folosită de animalele care pasc pe câmpuri.

Pe de altă parte, autoritățile se apără în decizia inființării acestei treceri de pietoni. Primarul comunei Movileni, Constantin Hodoroabă, a declarat presei locale că trecerea de pietoni din câmp nu este amenajată de ei. Ea a fost cuprinsă în proiectul de reabilitare a drumului DJ282a.

Imagine

„Nu noi am amenajat această trecere, ci cei de la firma de construcții care reabilitează DJ282a”, declară Constantin Hodoroabă.

Acesta mai declară că la 20 de metri de trecerea de pietoni este o stație pentru transportul public în comun, iar cei care folosesc mijloacele de transport au nevoie de o trecere de pietoni pentru a traversa drumul județean.

„Am întrebat și noi de ce această trecere de pietoni este făcută în câmp, iar executantul lucrării a motivat că la 20 de metri este stație de transport public pentru cei care vin din satele vecine, Iepureni și Ursoaia”, mai declară primarul comunei Movileni.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentSărbătoare 18 martie. Un mare sfânt este pomenit în calendar – zi cu însemnătate aparte pentru credincioși
Articolul următorMedicul Dan Tesloianu rămâne în arest. Tribunalul București a luat decizia în dosarul dispozitivelor medicale refolosite