Tribunalul Iaşi a dispus amânarea cauzei în care fostul edil-şef Gheorghe Nichita a fost acuzat de comiterea unor infracţiuni. Astfel, dosarul are un nou termen pe data de 12 iunie 2018. 

În acest caz, Gheorghe Nichita este acuzat că şi-ar fi determinat subalternii de la Poliţia Locală să o urmărească pe fosta sa prietenă, Adina Samson.

Pe lista inculpaţilor s-a aflat şi fostul şef al Serviciului de Urbanism de la Poliţia Locală, Ştefan Avîrvarei, cel care a recunoscut faptele şi a fost condamnat deja la doi ani şi două luni de închisoare, dar cu suspendare.

Astfel, alături de Liviu Hliboceanu, Ştefan Avîrvarei a fost acuzat de DNA că, la îndemnul lui Nichita, ar fi determinat mai mulţi poliţişti locali să o urmărească pe Adina Samson, prin comiterea infracţiunilor Nichita obţinând pentru sine foloase nepatrimoniale.

În perioada 30 ianuarie – 16 aprilie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe, în aceeaşi calitate, în mod repetat, i-a determinat pe inculpaţii Hliboceanu Liviu Mihai şi Avîrvarei Ştefan, funcţionari publici în cadrul Poliţiei Locale Iaşi, să efectueze verificări în baze de date care conţin informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar, ulterior, să folosească informaţiile astfel obţinute şi să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru a obţine personal foloase nepatrimoniale necuvenite, au subliniat anchetatorii.

Gheorghe Nichita, dar şi fostul şef al Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, au negat că ar fi comis faptele de care sunt acuzaţi. 

Articolul precedentACCIDENT grav în județul Iași: un cal mort și un șofer rănit!
Articolul următorZeci de șoferi, lăsați fără permise