După discursurile ținute la Teatrul „Luceafărul“, șeful PSD, Liviu Dragnea, a fost scos sub escortă din clădire și urcat într-un microbuz pentru a nu da ochii cu sutele de protestatari veniți să-i ceară socoteală pentru situația din țară.

“A fugit ca un șobolan!”, a spus un protestatar.

Față de celelalte localități din Moldova, unde a vorbit în fața simpatizanților, la Iași, Dragnea a fost nevoit să plece în grabă.

Nu același noroc l-au avut ceilalți lideri locali ai PSD care au plecat pe jos de la manifestare. Pesediștii care au plecat pe jos au fost huiduiți și apostrofați de protestatari. Cel mai ghinionist a fost deputatul Vasile Câtea, care a fost recunoscut în momentul în care vroia să traverseze strada. Nu doar protestatarii l-au huiduit pe Câtea ci și unii șoferi care s-au oprit să-l apostrofeze.

Fanfară adusă pentru a-i acoperi pe protestatari

Câteva sute de protestatari l-au așteaptat pe Dragnea la ieșire pentru a sta de vorbă cu acesta. Pentru a acoperi scandările anti PSD care nu conteneau, organizatorii au adus Fanfara de la Cozmești și pusă să cânte pentru ca protestatarii să nu se facă auziți. În momentul în care aceștia se opreau și se auzeau huiduielile, imediat unul dintre organizatori le făcea semn să cânte.