Un nou stupefiant provoacă scene de groază pe străzile din Statele Unite. Este vorba despre drogul tranq căruia i se mai spune drogul zombie, o substanță extrem de periculoasă despre care specialiștii susțin că ucide o persoană la fiecare cinci minute. 

Drogul tranq, căruia i se mai spune și drogul zombie, reprezintă un amestec de fentanil și xilazină, un tranchilizant pentru animale.

Din cele două rezultă o substanță și mai puternică care putrezește pielea consumatorilor. Unii dintre ei au avut nevoie să își amputeze membrele afectate.

Drogul a fost folosit pentru prima dată pe străzile din Philadelphia, iar consumul a crescut în ultimii ani. Departamentul de sănătate publică a găsit de curând xilazină în toate eșantioanele de droguri testate.

Doctorul american Andrew Best a declarat: „Deja am fost contactați de alte orașe, ne-am întâlnit cu reprezentanții lor doar pentru a vorbi despre experiențele noastre”

Potrivit autorităților, piața drogurilor ilegale din Philadelphia este acum suprasaturată cu noul drog zombie. Oficialii din sistemul de sănătate sunt alarmați de răspândirea acestuia. Situația este cu atât mai gravă cu cât drogul provoacă o dependență puternică. 

Articolul precedentAtenție la fraudele prin atribuirea identității unor persoane din cadrul unităților bancare
Articolul următorPersoanele care poartă bijuterii de aur trebuie să știe asta: boala curată pentru 3 organe vitale