Trei tineri s-au ales cu pedepse din partea magistraților ieșeni, după ce au fost acuzați de trafic de droguri. 
Judecătorii Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Costel Tudorache, zis Calu’, la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de droguri de risc în formă continuată, precum  și pentru introducere în țară, fără drept, de droguri de risc în formă continuată.
“Instanța îi impune inculpatului Tudorache Costel ca, pe durata termenului de supraveghere, să frecventeze două programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probațiune Iași și obligă pe inculpat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile”, au spus judecătorii ieșeni.
Instanța a decis și condamnarea lui Bogdan Ciubotaru la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de droguri de risc în formă continuată și deținere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu.
Judecătorii i-au impus și acestuia să frecventeze două programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probațiune Iași, dar și să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.
De asemenea, Andrei Morozan a primit o pedeapsă de doi ani și cinci luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de droguri de risc în formă continuată, și deținere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu. Și acesta a fost obligat să frecventeze două programe de reintegrare socială și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.
Procesul celor trei tineri ieșeni a început pe data de 29 ianuarie 2018. Asta, după ce procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) au dispus trimiterea lor în fața instanței, sub acuzațiile amintite.
Potrivit anchetatorilor, în urmă cu mai bine de un an, cei trei ar fi fost prinși de către oamenii legii cu diverse cantități de canabis.
Procurorii ieșeni au mai menționat că inculpații ar fi obținut din activitatea infracțională peste 13.000 de lei.
Articolul precedentBătaie cu săbii în centrul Iașului: s-a lăsat cu condamnări!
Articolul următorDupă gratii, pentru că a atacat patru polițiști