Deputatul liberal Dumitru Oprea consideră că parteneriatul public-privat propus de PSD-ALDE este nul în timpul „acestei guvernări antinaționale“.

„În confruntarea cu realitatea, lipsa proiectelor de infrastructură cu bani europeni am putea considera că este din cauza incompetenței membrilor guvernului. Pe de altă parte, constatăm insistența coaliției PSD-ALDE de a propune românilor parteneriatul public-privat ca o soluție miraculoasă de a pune România pe făgașul dezvoltării. Aproape zilnic aflăm că statul turc, chinezii sau șeici din Orientul Mijlociu urmează să investească sume uriașe în spitalele și autostrăzile noastre. Mai mult, guvernarea pare să ignore total că suntem țară cu drepturi depline în Uniunea Europeană și se comportă de parcă am fi membri ai Uniunii Euro-Asiatice.

În primul rând, experiența statului român în implementarea unor parteneriate public-private este aproape inexistentă, fără niciun succes notabil. Singurele exemple reușite sunt ale administrațiilor locale din Transilvania conduse de primari liberali. Însă, la nivel guvernamental, acolo unde nici măcar activitățile curente ale statului nu mai sunt gestionate așa cum se cuvine, s-au instalat confortabil delăsarea și nepriceperea.

În al doilea rând, planurile privind construcțiile de autostrăzi din Masterplanul de Transport agreat cu Uniunea Europeană ne asigură coeziunea cu politicile și proiectele girate de Comisia Europeană. Iar, îndepărtarea guvernanților de țintele propuse, precum și refuzul banilor europeni înseamnă trădarea interesului național al românilor.

De asemenea, șansele de implementare a oricăror investiții (cel puțin începerea lucrărilor) sunt nule în timpul acestei guvernări antinaționale. În afară de retorica găunoasă și minciunile perpetue, guvernările PSD-ALDE din ultimii doi ani nu au realizat nimic sustenabil pentru români. A deschide larg baierele bugetului de stat pentru a mitui electoratul, cu bani împrumutați la dobânzi usturătoare, înseamnă doar facturi ce vor fi plătite foarte scump de toți românii, acum și în viitor.

Acestea sunt jocurile actualei puteri, care dorește să ne scoată de pe traiectoria occidentului, pentru a ne duce în jungla estului, iar efectele se vor traduce în perpetuarea sărăciei și lipsei de dezvoltare“, susține deputatul ieșean Dumitru Oprea.

Articolul precedentNoi investiții pentru modernizarea drumurilor județene
Articolul următorPartidul Realitatea prinde contur – Gușă: Vom aduce profesioniști