Doi minori din Iaşi au fost duşi după gratii, după ce au fost acuzaţi că au încercat să jefuiască o femeie, care, în cele din urmă, a murit. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis propunerea formulată de procurori, de arestare preventivă a celor doi minori. 

„Instanţa admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi şi, în consecinţă, ia faţă de inculpaţii minori L.C.D., cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie urmată de moartea victimei, şi A.M.I., cercetat tot pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie urmată de moartea victimei, măsura arestării preventive, pe câte 30 de zile”au spus magistraţii ieşeni. Decizia a fost deja contestată de către cei doi minori, de 14, respectiv 15 ani. 

Astfel, cei doi tineri au fost reţinuţi de către poliţişti, fiind acuzaţi că ar fi încercat să tâlhărească o pensionară, care, mai apoi, a decedat.

Oamenii legii au precizat că, pe data de 28 martie 2018, cei doi minori, au consumat în exces băuturi alcoolice, după care au decis să îi facă o vizită unei femei de 84 de ani, din localitatea ieşeană Dobrovăţ.

Anchetatorii au stabilit că, în seara respectivă, cei doi au intrat în casa femeii şi, după ce au găsit victima, iau cerut banii din pensie. Femeia a spus că nu are vreun ban, dar cei doi ar fi început să îi care pumni, pentru a o determina să le spună unde are ascunsă pensia, potrivit anchetatorilor.

Potrivit oamenilor legii, cei doi au răscolit casa pensionarei, după care, negăsind vreun ban, au plecat, lăsândo pe femeie întro baltă de sânge. A doua zi, un vecin a găsit victima şi a anunţat Poliţia şi Ambulanţa. Victima a fost transportată la spital, ulterior aceasta decedând.

Mai apoi, cei doi suspecţi au fost identificaţi, fiind expertizaţi în privinţa discernământului. Medicii au constatat că, deşi au doar 14 şi 15 ani, cei doi aveau discernământ în momentul faptei, astfel că au fost propuşi pentru arestare preventivă.

Articolul precedentFestivalul “Magia Baloanelor” a început!
Articolul următorPrimarul Iaşului nu renunţă la procesul cu PSD