Adolescenta suspectată că a fost implicată în escrocherii prin metoda „Accidentul” a fost plasată de judecători în arest la domiciliu. 

„Instanţa respinge propunerea procurorului privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpata urmărită penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Aplică inculpatei măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zileau menţionat magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi.

Conform anchetatorilor, la începutul lunii, eleva de 16 ani ar fi ridicat de la doi pensionari ieșeni 26.000, respectiv 10.000 de lei. 

Oamenii legii au precizat că pensionarii erau sunați din pușcărie de către deținuți, care le spuneau că apropiați ai lor sunt răniți grav și trebuie să dea o sumă de bani pentru îngrijirea lor. 

Anchetatorii au susţinut că, mai apoi, tânăra mergea la ușile vârstnicilor și lua banii. Aceasta a fost identificată după ce polițiștii au distribuit poze extrase din imaginile surprinse pe camerele de supraveghere.

Oamenii legii spun că fata ar fi fost contactată pe Facebook de persoane aflate în închisoare și trimisă la adresele de la care trebuia să ridice banii.

Tânăra ar fi declarat că nu știa nimic despre ilegalitățile la care participă și că primea un comision după preluarea și predarea banilor.

Articolul precedentDeschidere de an universitar la USAMV Iași
Articolul următorReprezentantul unei companii, amendat de polițiști: uite de ce!