În cadrul Programului de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor şi a proiectului „SPICE”, ce are ca scop informarea tinerilor cu privire la efectele consumului de substanţe psihoactive şi riscurile asociate consumului acestora, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu lucrători din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Iași, au desfăşurat o activitate preventivă la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Sturdza”, din comuna Popeşti. 

Cu această ocazie, oamenii legii au prezentat efectele nocive ale substanţelor cu efect psihoactiv asupra organismului, dar şi asupra comportamentului față de familie, prieteni şi colegi.

Elevii au fost încurajaţi să aibă o relaţie deschisă cu părinţii, să apeleze la sfatul lor şi al profesorilor când se află în situaţii dificile.

De asemenea, au fost prezentate materiale video cu caracter informativ privind consumul şi traficul de droguri. Beneficiarii activităţilor au fost 62 de elevi şi cinci profesori.