Pe scena Ateneului Român, Junior Achievement România (JAR) a premiat start-up-urile câștigătoare din finala națională a competiției europene de antreprenoriat ”Company of the year 2018”, în cadrul Galei JA Investește în Educație!

Organizatia a premiat elevii, studenţi şi profesorii participanţi în acest an şcolar în programele JA de educaţie economică, antreprenorială, financiară şi de orientare profesională, precum şi companiile care investesc în educaţie, în Romania şi care contribuie la dezvoltarea unor noi generaţii de profesionişti şi antreprenori.

Programul “Compania” derulat de JA Romania le oferă elevilor o experienţă reală de antreprenoriat, prin care aceştia au oportunitatea de a transforma o idee într-o afacere pilot, împreună cu colegii.

Din 100 de echipe din toată ţara, doar 20, formate din elevi şi 10 echipe formate din studenţi s-au calificat în marea finală, printre care şi echipa Liceului Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava. Liceul a fost reprezentat de elevele Andra Andriucă, Elena Haras, Mădălina Păduraru, sub coordonarea profesorului Casiana Agatha Petrescu.

La secţiunea AgriBusiness, echipa DOR de la Liceul Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava a câştigat premiul pentru Investiţia Anului în AgriBusiness, premiu în valoare de 2000 de dolari. Liceenii au realizat un pachet alcătuit din trei sortimente de dulceaţă din legume – ardei iute, ceapă roşie şi morcov: MorcoViaţă – renaşterea reţetei tradiţionale, ArdeIute – antidotul împotriva fantomelor, Cepe Dulci – ospăţul bunicii.

Cele 3 sortimente de dulceaţă sunt obţinute în laboratoarele de industrie alimentară ale şcolii, cu materii prime de la producători locali, având la bază reţete tradiţionale. Intenţia elevilor este de a investi premiul câştigat în scopul de a crea în liceu un laborator de dulceţuri, pentru a da viață proiectului.

Articolul precedentPalatului Braun­stein, reabilitat cu fonduri europene?
Articolul următorA decedat profesorul universitar Constantin Milică