Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ Iaşi organizează în luna iulie nouă şcoli de vară finanţate prin Proiectul privind Învăţământul Secundar (ROSE) de către Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare (Banca Mondială).

Cele nouă şcoli de vară sunt destinate elevilor de liceu, cu precădere celor dezavantajaţi social, prin acest demers dorindu-se încurajarea finalizării de către aceştia a studiilor liceale şi facilitarea continuării educaţiei la nivel universitar.

Participarea la aceste şcoli de vară este gratuită, asigurându-se atât cazarea, cât şi masa participanţilor. Elevii interesaţi se pot înscrie până luni, 10 iunie, la una dintre cele nouă şcoli de vară organizate de UAIC Iaşi. Astfel, elevii de liceu din ultimii ani de studiu se pot înscrie la „Vreau să fiu student la Litere! – Şcoală de vară pentru elevi – LiteratIS“, organizată de către Facultatea de Litere în perioada 7-21 iulie, la „Vacanţă juridică DREPT în Iaşi – Drept în Iaşi!“, organizată în perioada 30 iunie-14 iulie de către Facultatea de Drept, la „Şcoală de vară pentru Economişti – EconomIS“, organizată de Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor în perioada 7-21 iulie sau la „Descoperim Pământul spre culmile cunoaşterii! GEO-GEO“, organizată de Facultatea de Geografie şi Geologie în perioada 30 iunie-14 iulie.

De asemenea, elevii se pot înscrie şi la „Experienţă universitară timpurie pentru elevii aflaţi în situaţii de risc: program-punte în domeniile Educaţie Fizică şi Sport şi Teologie Romano Catolică – TEOSPOR“, organizată de Facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport şi Teologie Romano-Catolică în perioada 7-21 iulie, la „Şcoală de vară pentru Ştiinţe: program punte pentru tranziţia de la liceu la universitate – Vara Ştiinţelor“, organizată de Facultăţile de Biologie şi Chimie în perioada 7-21 iulie, dar şi la „Şcoala de vară în domeniul Teologiei Ortodoxe şi Istoriei pentru îmbunătăţirea oportunităţilor de participare la învăţământul universitar a elevilor cu risc de abandon – TEOIST“, organizată de Facultăţile de Teologie Ortodoxă şi Istorie în perioada 7-21 iulie.

Tot în perioada 7-21 iulie au loc şi şcolile de vară „De-ale viitorului: informatică şi matematică – INFORMAT“, organizată de Facultăţile de Informatică şi Matematică, şi „Hai la facultate! Să descoperim împreună vara universitară la Cuza! VINOlaUAIC!“, organizată de Facultăţile de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice şi Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei. Elevii se pot înscrie completând un formular online pe www.uaic.ro până la data de 10 iunie 2019. Lista liceelor eligibile este disponibilă pe site-ul www.edu.ro.

Articolul precedentAvertizare cod roșu de inundații în Iași
Articolul următorOpera Națională Română Iași, lăsată să moară de către Ministerul Culturii