Poetul Emil Brumaru a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Eternitatea, la slujba religioasă participând o mare parte a lumii culturale ieşene.

Trupul neînsufleţit al poetului a fost depus la capela cimitirului, unde a avut loc şi slujba religioasă, care a început de la ora 10.00.

Emil Brumaru s-a stins la vârsta de 80 de ani, după ce a suferit un accident vascular cerebral. Conform apropiaţilor, acesta a murit pe data de 4 ianuarie, la ora 23.35, nemaputând fi salvat, chiar dacă a ajuns la terapie intensivă.

Emil Brumaru s-a născut pe data de 25 decembrie 1938, naşterea sa fiind înregistrată pe 1 ianuarie 1939, în comuna Bahmutea din jud. Tighina, în Republica Moldova. A fost unul dintre cei mai importanţi poeţi români contemporani, membru al Uniunii Scriitorilor din România. A urmat studiile Şcolii medii nr. 1 „Mihail Sadoveanu”, actualul Colegiu Naţional din Iaşi, apoi cursurile Facultăţii de Medicină, absolvind în 1963. În perioada 1963-1975 a fost medic în comuna Dolhasca, jud. Suceava, loc numit de el „rezervaţia naturală de îngeri”. S-a dedicat apoi scrisului, fiind şi corector în perioada 1983-1989 şi apoi redactor în perioada 1990-1996 la revista Convorbiri literare. A debutat cu poezii în revista Luceafărul în 1967, apoi editorial în 1970, cu două volume de poezie, prima sa carte primind şi Premiul Uniunii Scriitorilor pentru debut. A publicat apoi un număr impresionant de volume de poezie, având 26 de cărţi, ultima, „Amintiri din rai”, fiind publicată la Editura Humanitas în 2016, şi a publicat în numeroase volume colective.

Articolul precedentProiectile găsite pe terenuri virane din Iaşi
Articolul următorComitetul Director a decis restructurarea mai multor posturi la Politehnica Iași