Episcopia Romano-Catolică Iaşi în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iaşi vor organiza sâmbătă un concert caritabil vocal-simfonic „Inimi pentru inimi“, în catedrală de pe Ştefan cel Mare, pentru a susţine refacerea zonelor distruse de incendiul care a atacat Institutul de Boli Cardiovasculare. Concertul va începe de la ora 19.30 şi va fi susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Moldova“ din Iaşi şi Corul Academic „Gavriil Musicescu“, care vor interpreta Requiem în re minor pentru solişti, cor şi orchestră, KV 626, compus de W.A. Mozart. 

Soliştii care vor interpreta sunt soprana Ana-Maria Donose, mezzo-soprana Mihaela Blându, tenorul Florin Guzgă şi bas Andrei Yvan. Corul va fi dirijat de Doru Morariu, iar orchestra de Horia Andreescu.

„Intrarea este liberă. Întrucât este un concert de binefacere, oricine va putea să contribuie printr-o ofertă benevolă. La finalul concertului, puteţi oferi darul dumneavoastră în urnele speciale care vor fi amplasate la ieşirea din catedrală. Lista de aşteptare cu pacienţi care au neapărată nevoie de o intervenţie pe cord deschis este în creştere, iar personalul medical, care a salvat nenumărate vieţi de-a lungul timpului, nu are unde să îşi desfăşoare activitatea. Este necesară în regim de urgenţă alocarea de resurse financiare şi umane pentru refacerea şi redeschiderea unităţii medicale“, au precizat reprezentanţii episcopiei.

Articolul precedentTrimis la închisoare, pentru că a băgat un ieșean în SPITAL
Articolul următorPeste 90.000 de persoane au tranzitat Aeroportul Iași luna trecută