Selecţionatele Danemarcei şi Anglia au terminat la egalitate, 1-1, joi seara, pe Frankfurt Arena, într-un meci din Grupa C a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania. 

Considerați pretendenți la titlul european, englezii au deschis scorul în minutul 18, când Kyle Walker a pasat în careu, balonul a ricoşat la Kane, care a înscris simplu cel de-al 64-lea său gol pentru echipa națională.

După golul primit, danezii au contat din ce în ce mai mult în ofensivă iar Morten Hjulmand a egalat, în minutul 34, cu un șut puternic, din pasa lui Victor Kristiansen. Danemarca a continuat să fie prezentă în ofensivă dar următoarea șansă importantă a venit în contul britanicilor, când Foden a lovit bara, în minutul 56.

Fără să fie incisivi, englezii au mai ratat o ocazie bună în minutul 72, când Ollie Watkins a șutat din unghi, dar portarul danez Schmeichel a intervenit salvator. S-a încheiat la egalitate, 1-1, și Anglia este singura formație din grupă care a cunoscut gustul victoriei până acum.

Britanicii sunt pe primul loc în grupa C, cu 4 puncte, pe locul secund se află Danemarca, cu 2 puncte, iar pe locul 3 este Slovenia, tot cu două puncte. Serbia are un singur punct şi ocupă ultimul loc în grupă.

Articolul precedentEURO 2024: Spania s-a calificat în optimi
Articolul următorTurcia: incendii de pădure devastatoare. Cinci persoane au murit