Salubris SA a amplasat în centrul orașului Iaşi şi în cartierul Dimitrie Cantemir noile containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor. În aproximativ două luni vor fi înlocuite toate vechile containere metalice din oraş.

Sunt aproape 4.000 de eurocontainere cu o capacitate de 1,1 mc, destinate colectării deşeurilor menajere (containerele de culoare verde), plasticului şi metalului (galbene), hârtie şi cartonului (albastre) şi, separat, sticlei, în Iași fiind amenajate 550 de puncte de colectare a deşeurilor.

Pentru abonații individuali, Salubris va împărţi pubele noi, în care localnicii vor pune tot ce înseamnă hârtie, plastic, metal. Sticlă va fi colectată în eurocontainere speciale amplasate la capetele străzilor. În total sunt 6.755 de pubele, Salubris urmând să mai achiziţioneze circa 3.000.

Într-una din următoarele şedinţe ale Consiliului Local va fi adoptată o hotărâre privind tarifarea diferenţiată a celor care aruncă gunoiul de-a valma şi a celor care îl selectează pe categorii, menajer şi reciclabil.

Articolul precedentSpitalele ieșene își recuperează sumele investite în ultimii ani. Suma depășește 10 milioane de euro
Articolul următorPolitician ieşean: Liviu Dragnea, asemenea liderilor comuniști, identifică adversarii săi în presa liberă din România!