Autoritățile de sănătate din Statele Unite au emis un avertisment oficial privind răspândirea tot mai rapidă a unei tulpini rezistente la antibiotice a unei bacterii Este vorba de Shigella, care provoacă aproximativ 450.000 de infecții pe an, doar în SUA.

Shigella se transmite în mai multe moduri, inclusiv prin schimbarea scutecului unui copil bolnav, prin introducerea bacteriilor pe mâini și apoi atingerea gurii, prin contact sexual sau prin alimente și apă contaminate, a spus Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite.

În general, recuperarea se face fără tratament, dar în cazuri severe sau pe fondul unor afecțiuni care slăbesc sistemul imunitar poate fi nevoie de tratamente antibiotice.

Potrivit ABC News, problema este tocmai aceea că tulpina Shigella XDR a devenit rezistentă la medicamente.

Anul trecut, 5% dintre totalul infecțiilor cu această bacterie au fost cauzate de tulpina XDR a bacteriei. În 2015, nu au fost raportate agenției de sănătate publică nicio infecție cu tulpina XDR.

Creșterea infecțiilor cu Shigella rezistente la antimicrobiene este în principal în rândul bărbaților care au relații homosexuale, persoanelor care se confruntă cu lipsa adăpostului, călătorilor internaționali și persoanelor cu HIV, a raportat CDC.

Articolul precedentNicolae Ciucă: România va implementa o reformă structurală a învățământului, prin centrarea pe elevi și studenți
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET