Grădina Botanică „Anastasie Fătu” a Universității „Al. I. Cuza” (UAIC) Iași și Societatea Micologică din România organizează începând de astăzi, de la ora 12:00, și până mâine, ora 16:00, în cadrul Complexului de Sere, expoziția de ciuperci comestibile și toxice.

În acest context, specialiști de la Grădina Botanică și doctoranzi din cadrul Laboratorului de Cercetare a Fungilor de la Facultatea de Biologie au fost implicați în acest eveniment inedit.

„Expoziția include exponate colectate din secțiile Grădinii Botanice, pădurile din împrejurimile municipiului Iași și din județele Neamț, respectiv Suceava”, arată organizatorii.

Expoziția permite evitarea confuziilor între ciupercile comestibile și toxice. Astfel, vor fi prezentate eșantioane proaspete cu specii cunoscute sau mai puțin cunoscute, care surprind prin forme, dimensiuni, culori, dar și prin importanța alimentară, farmaceutică și ecologică în cadrul ecosistemelor în care trăiesc.

Expoziția poate fi vizitată în Complexul de Sere, prețul de intrare fiind de 10 lei, iar pentru grupurile organizate este de 5.00 lei. Fotografiatul este liber.