Urmare a informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la cazul unui bărbat decedat, Compartimentul de Relații Publice al IPJ Iași este abilitat să comunice următoarele:

La data de 28 martie ac, polițiștii Secției 5 Poliție Iași au fost sesizati de catre o femeie despre faptul că unui bărbat i s-a făcut rau  si prezinta o leziune la un picior. Polițiștii ajunși la fața locului au aplicat un garou bărbatului, care a fost ulterior preluat de cadrele medicale si care i-au aplicat manevre de resuscitare, ulterior constatandu-se decesul acestuia.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpa, fiind dispusă necropsia in vederea stabilirii cauzei decesului. Bărbatul nu prezenta leziuni in zona gâtului. De asemenea, din verificările efectuate pana in prezent, nu rezultă că anterior constatării decesului ar fi fost agresat.

Imediat după sesizare, o echipă formată din polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Iași, Biroul de Investigații Criminale Iași și Serviciul de Investigații Criminale au efectuat verificări și investigații pentru stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul persoanei. Cercetările continuă.

Precizările polițiștilor vin după ce o publicație a lansat în mediul online un articol prin care acuza publicațiile locale ieșene că tac și ascund detalii despre decesul unui om al străzii. Detalii aici: https://diaspora.ro/romania-om-al-strazii-ucis-cu-bestialitate-in-iasi-presa-tace/

Sursa: Realitatea de Iasi