Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tomești efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie română care a prezentat pentru control un permis de conducere fals.

 

În data de 30 noiembrie a.c., polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tomești, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, au oprit pentru control, pe comunicația Albița-Iași, în localitatea Chicerea, județul Iași, un autovehicul înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 46 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat  un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Bulgaria.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediari, persoane ale căror date nu le cunoaște, contra sumei de 300 euro și că intenţiona să folosească documentul pentru a se angaja mai uşor într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la  fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere a unui vehicul fără permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun.

 

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentSupa miraculoasă care te scapă de răceală și gripă în câteva ore – medicii o recomandă în sezonul rece
Articolul următorAtenționare meteo: cod galben de polei și vânt puternic – HARTA