Pas înapoi făcut de primarul Iașului, Mihai Chirica, în privința autoturismelor cu grad ridicat de poluare. Edilul susține că mașinile cu normă mică Euro nu vor avea prea curând accesul interzis în oraș pe timpul zilei.

„A fost o neînțelegere. Este un proiect despre care se discută de mai multă vreme. Ideea este aceea de a interzice până la Euro 3 în două etape, nicidecum Euro 4 sau Euro 5. Foarte multă populație are autoturisme Euro 4 sau Euro 5. Poluarea majoră o fac mașinile până la Euro 3 inclusiv. Un proiect vizează accesul pe timp de seară și interzicerea între orele 6:00 și 20:00 si altul este legat de mașinile Euro 3 până în 2021-2022, nicidecum de cele Euro 4 ți Euro 5“, a spus Mihai Chirica.

Primăria a inițiat o altă procedură cu o valoare de peste 12,5 milioane de euro. Este vorba de alocarea a 25.000 de vouchere a câte 500 de euro fiecare, pentru cei care au mașini mai vechi de 10 ani și care vor să renunțe la acestea.

Zilele trecute, municipalitatea a emis un proiect de hotărăre prin care prevedea interzicerea circulației în oraș între orele 6:00 și 22:00 a autoturismelor cu normele Euro 3 și sub acestea, din 2021, pentru ca din 2023 să nu mai fie permis accesul nici celo Euro 4 și Euro 5.

Articolul precedentUn operator nou va colecta și transporta deșeurile din județ
Articolul următorTRAGEDIE: Copil de trei anişori, MORT după ce a fost prins într-o casă în flăcări. Tatăl l-a scos pe braţe din vâlvătaie